Turkcell nummer 25 in de ranglijst

Amazon.com is eerste op de ranglijst van de prestaties van high-tech ondernemingen `Infotech 100` van Business Week. De ranglijst is gebaseerd op een aantal financiële parameters van technische bedrijven wereldwijd.

Apple neemt de tweede plaats op de ranglijst in, gevolgd door Research in Motion (Canada), Nintendo (Japan), Western Digital (VS), America Movil (Mexico), China Mobile (China), Nokia (Finland), Asustek Computer (Taiwan), High Tech Computer (Taiwan), Google (VS), MTN Group (Zuid-Afrika), IBM (VS), Mobile Telesystems (Rusland), Telefonica (Spanje), Vimpelcom (Rusland), Hon Hai Precision Industries (Taiwan), AT&T (VS), Accenture (VS), LG Electronics (Korea), Bharti Airtel (India), Oracle (VS), Microsoft (VS), Maroc Telecom (Marokko) en Turkcell Iletisim Hizmetleri (Turkije). KPN is het enige Nederlandse bedrijf in de top 100 op plaats 38.

Opvallend is dat het aandeel van Amerikaanse bedrijven op de ranglijst teruggelopen is vergeleken met eerdere edities van de Infotech 100. In 2008 staan er 33 op de lijst; in 2007 waren dat er nog 43. Toen de ranglijst in 1998 voor het eerst samengesteld werd, waren 75 van de 100 bedrijven Amerikaans.

You May Also Like