Pharming sluit licentieovereenkomst met Aslan Group

Pharming Group nv heeft een licentieovereenkomst gesloten met Aslan Group as voor haar product Lactoferrin. Dat schrijft de onderneming dinsdag in een persbericht.

Begin 2008 sloten Pharming en het Turkse Aslan al een overeenkomst voor de marketing en distributie van voeding of voedingssupplementen met Lactoferrin.

Aslan verkrijgt nu de exclusieve rechten om Lactoferrin te produceren middels de Pharming-technologie, en producten met het middel te verkopen in Turkije, het Midden Oosten, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Oekraine en verschillende andere landen in de regio.

Aslan zal Pharming licentievergoedingen betalen voor een totaal van EUR20 miljoen in de komende drie jaar, waarvan een “substantieel” deel in 2009. Ook zal Aslan onder de overeenkomst, met een looptijd van tien jaar, royalties betalen gebaseerd op nettoverkopen.

Lactoferrin is een eiwit in medische en klinische voeding dat wordt ingezet tegen infecties.

You May Also Like