vastned Retail werkt aan Turkse aankoop

VastNed Retail werkt aan nieuwe aankopen in Turkije. Arnoud du Pont, verantwoordelijk voor de contacten met investeerders, zei maandag in een toelichting op de resultaten over het derde kwartaal te verwachten dat het bedrijf binnenkort een aankoop in Istanbul kan aankondigen.
VastNed Retail heeft in september met een aandelenemissie 75 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf is met het geld op overnamepad gegaan. Het wil zo profiteren van de slechte toestand op de vastgoedmarkt die heeft geleid tot flinke waardedalingen.
Het bedrijf kan bovenop het eigen geld, bijlenen als het aankopen doet. Hierdoor heeft het 80 tot 90 miljoen euro beschikbaar voor het doen van aankopen.
Behalve Turkije noemde Du Pont ook Spanje als land waarop VastNed Retail zich richt. Ongeveer een kwart van de bezittingen van de winkelverhuurder staat in Spanje. In Turkije heeft het bedrijf een kleine positie.

You May Also Like