IKEA wil Turkse meubels naar het buitenland exporteren

IKEA, in Zweden gevestigde wereldwijde retail-keten, bereidt zich voor om goederen die door de Turkse meubelfabrikanten zijn gemaakt in internationale markten te lanceren, volgens een topman van de lokale eenheid.

“Turkije is een van de belangrijkste markten in termen van groei voor IKEA. We zijn al van plan om nog twee winkels te openen in de komende vijf jaar, in aanvulling op de vijf IKEA-winkels die we hier al hebben”, aldus General Manager Fuat Atalay op een persbijeenkomst in Istanbul.

“We streven ernaar om de Turkse meubels te exporteren met de Zweedse design en willen het wereldwijd promoten, samen met de productie uit Zweden, Polen en Roemenië,” Een aantal fabrikanten hebben een kwaliteit testperiode doorgemaakt, voegde hij eraan toe.

De Zweedse firma exporteert al een aantal Turkse producten, waaronder keramiek, porselein, textiel en accessoires. Totale export van Turkse producten via IKEA bereikte ongeveer $500 miljoen vorig jaar, een stijging ten opzichte van de $200 miljoen in 2003, volgens Atalay. “We streven ernaar om dit volume te verhogen tot $900 miljoen in vijf jaar tijd” zei hij. Het bedrijf kan dit doel gemakkelijk bereiken als de Turkse meubels beschikbaar zouden zijn vanaf IKEA winkels in de nabije toekomst.

Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/ikea-to-send-local-furniture-abroad.aspx?pageID=238&nID=11276&NewsCatID=345

You May Also Like