Langste brug van Turkije zal worden gebouwd in Canakkale

De drie-baans hangbrug dat wordt gebouwd tussen Lapseki en Gelibolu in het noordwesten van Turkije (regio Çanakkale) zal het langste brug van het land worden (3623 meter).
 

De brug maakt deel uit van de Çanakkale-Tekirdað-Kinali-Balikesir snelweg project en zal zo worden gebouwd dat het seismische schade kan weerstaan. De bouw van de brug wordt ook het belangrijkste industriële project van Turkije na de derde brug project dat gepland is voor Istanbul, zei Ihsan Akbiyik, adjunct-algemeen directeur van Turkey’s Highway Authority.

 
“Deze brug zal het belang van de Thracië regio in Turkije vergroten en zal aanzienlijk verlichting brengen in het verkeer op de Istanbul bruggen. Het zal ook de toegang tot Ýzmir vergemakkelijken “, zei Akbiyik in een interview met persbureau Anatolia.

 
Tekfen Holding is al begonnen met het ontwerpen van de brug na het winnen van het ontwerp inschrijving. De bouw tender wordt naar verwachting in 2013 gehouden, waarna het werk kan beginnen. De exacte locatie van de brug is nog niet besloten, aldus Akbiyik.

Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/canakkale-to-be-site-of-turkeys-longest-bridge.aspx?pageID=238&nID=12454&NewsCatID=344

You May Also Like