Turkse luchthavenexploitant TAV klaar voor bouw Saudische terminal

De bouwafdeling van de Turkse luchthavenexploitant TAV heeft gisteren meegedeeld van start te zijn gegaan met de bouw en het ontwerp van een terminal in de King Khaled luchthaven in de Saoedi-Arabische provincie Riyadh.

De gezamenlijke onderneming tussen de TAV van Turkije en de lokale Al-Arrab Aannemingsbedrijf, heeft een officiële goedkeuring gekregen voor het ontwerp van de nieuwe Terminal 5 voor een begroot bedrag van 400 miljoen, blijkt uit een schriftelijke verklaring die het bedrijf gisteren naar buiten bracht.

‘’Dit is een zeer belangrijke zaak, aangezien privatiseringen van luchthavens in Saudi-Arabië volop gaande zijn en deze luchthaven daar één van is’’,  aldus TAV Group CEO Sani Þener.

De partners verwachten dat de bouw binnen 18 maanden zal worden voltooid.

Door dit nieuwste project aan zijn portfolio toe te voegen, overschrijdt het totale bedrag van alle projecten die TAV Bouw op zich heeft genomen de 16 miljard dollar.

Dit is het derde project dat de TAV in Saudi-Arabië heeft weten te winnen, aangezien de Turkse luchthavenexploitant ook meewerkt aan de uitbreiding van de Prins Mohammad Bin Abdulaziz Internationale Luchthaven in Medina. Daarnaast heeft het ook nog de aanbesteding voor de bouw van een onderhoudshangar van de Koning Abdul Aziz Internationale Luchthaven gewonnen

Bron: Hurriyet Daily English

You May Also Like