Cappadocia trekt 1,5 miljoen toeristen in 2016

Regio Cappadocia in Turkije trekt 1,5 miljoen toeristen in 2016.

Beroemd om zijn sprookjesachtige schoorstenen, de begeerde historische bestemming Cappadocië in Centraal-Anatolië in Turkije trok bijna 1,5 miljoen toeristen in 2016.

Volgens de recente gegevens vrijgegeven door de Nevsehir gemeente, werden de vreemde rotsformaties genaamd ‘fairy schoorstenen’, toeristische locaties waaronder de Göreme Open Air Museum, de ruïnes van Zelve en Pasabagi, de ondergrondse steden van Kaymakli en Derinkuyu en vele andere toeristische attracties in de stad bezocht door 1, 493.000 toeristen in 2016, ondanks een daling in de toeristische sector van het land als gevolg van de recente terroristische aanslagen en de mislukte poging tot staatsgreep die in juli plaatsvond.

1000-jarige met de hand vervaardigde historische kerken in de Göreme Open-Air Museum zijn ook een van Turkije’s meest bezochte archeologische sites.

De regio wordt vaak omschreven als een must-see reisbestemming, met zijn vulkanische en unieke landschap met gladde rotsen met weelderige wandelpaden, grotten, tunnels en canyons.

Bron: Sabah Daily News

You May Also Like