Moody’s rises Turkey’s growth rate forecast

Het internationale ratingbureau Moody’s heeft op 14 november de economische groeiverwachting van Turkije verbeterd vanwege het groeivriendelijke fiscale beleid van het land.

“Het herstel van Turkije is sterker dan eerder verwacht, maar agressieve stimulansen en de dreiging van de Amerikaanse sancties vormen een risico” zei Moody’s.

Het wereldwijde ratingbureau heeft zijn groeiramingen voor 2019 en 2020 naar boven bijgesteld tot respectievelijk 0,2 procent en 3 procent, terwijl het zijn prognose voor 2021 op 3 procent heeft gehouden.

Moody’s verwachtte ook dat de wereldwijde groei traag zou blijven omdat grote motoren van economische activiteit vertragen naar een lagere langetermijntrend.

“We verwachten dat de G-20-economieën, die goed zijn voor meer dan 80 procent van de wereldeconomie, in 2020 jaarlijks 2,6 procent groeien, hetzelfde percentage als in 2019” merkte het op.

Hij schatte dat de vertraging in de VS en China volgend jaar zal doorgaan.

“De reële bbp-groei in de VS zal zich waarschijnlijk stabiliseren rond zijn potentieel, net onder de 2 procent. Voor China verwachten we een gestage vertraging als gevolg van structurele factoren op lange termijn,” zei Moody’s.

Bron: Hurriyet Daily News

You May Also Like