De beroemde Damal-poppen van Ardahan worden wereldwijd verkocht

‘Damal Doll House’, speciaal gebouwd voor de productie en verkoop van Damal-poppen, een van de symbolen van de oostelijke provincie Ardahan, gaat binnenkort open. Bekend onder de naam van het district Damal, zullen de poppen met traditionele kleding worden geproduceerd en verkocht in de nieuwe faciliteit. Op deze manier wordt verwacht dat de poppen een plaats krijgen op de Turkse en de internationale markt.

De stagiaires die de productie in het Damal Doll House zullen maken, kijken ernaar uit om aan de slag te gaan met de faciliteit, die naar verwachting zal worden geopend nadat het nieuwe type coronavirusuitbraak is beëindigd.

Voor het eerst in de stad zal een speciale activiteit worden uitgevoerd in een gebouw voor de Damal-pop, geïnspireerd op de kleding van Turkmeense vrouwen en waarvan het beeld in het Damal-district werd opgericht.

In een gesprek met het door de staat gerunde Anadolu Agency zei de gouverneur van Ardahan, Mustafa Masatli, dat de Damal-pop een belangrijke waarde is voor de regio.

Masatli zei dat ze deze waarde levend willen houden en aan meer mensen willen introduceren: “In dit gebouw zullen alle werken en procedures met betrekking tot de Damal-pop worden uitgevoerd. De bestaande cursussen van het Public Education Center worden hierheen verplaatst. Onze meester trainers, die de poppen in het Public Education Center produceren, zullen ze hier in hun eigen gebouw produceren. Daarom zal onze Damal-baby meer plaatsen bereiken. ”

Bron: Hurriyet Daily News

You May Also Like