7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

30 miljoen aan orders voor Imtech

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het bedrijf Imtech heeft ruim 30 miljoen euro aan orders binnengehaald voor de uitbreiding van verschillende marinevloten.
Het bedrijf, dat technische dienstverlening op de Europese markt en op de mondiale maritieme markt verzorgt, heeft orders binnengesleept voor uitbreiding van de marinevloten van Australië, Marokko en Turkije. De opdrachten zijn verworven door Imtech Marine & Offshore, dat deel uitmaakt van de Imtech Marine Group.
Voor de Australische marine zal Imtech onderdelen leveren voor twee helikopterschepen. De order hiervoor komt van de Spaanse werf Navantia. Het gaat om HVAC-apparatuur (Heating, Ventilation and Air Conditioning) en de apparatuur voor bescherming tegen een mogelijke nucleaire, biologische of chemische aanval aan boord van de helikopterschepen. Deze schepen zijn van de Canberra klasse. Schepen van deze klasse zijn circa 220 meter lang en zijn voorzien van een groot helikopterplatform.
Voor Marokko werkt Imtech in opdracht van Schelde Marinebouw. Bij deze opdracht verzorgt Imtech de platformautomatisering, het power management, de geïntegreerde digitale scheepsbrug en een aanzienlijk pakket aan elektrische oplossingen voor drie ‘Multi-Mission’ fregatten uit de Sigma klasse voor de Marokkaanse marine. Fregatten uit deze klasse zijn circa 100 meter lange goed wendbare schepen.
Ook voor de Turkse schepen gaat het om platformautomatisering en power management. Hiernaast levert Imtech, in opdracht van Yaltes, ook de voorstuwing aan boord van de in totaal 16 hightech patrouilleschepen voor de Turkse marine. Deze schepen worden ook wel NTPB’s (New Type Patrol Boats) of OPV’s (Offshore Patrol Vessels) genoemd. Deze patrouilleschepen zijn relatief compact en erg snel, waardoor ze erg geschikt zijn voor de patrouilletaken die zij voor de kust uitoefenen.
De laatste schepen van de order van ruim 30 miljoen euro zullen in 2014 worden geleverd. Dit zijn de patrouilleschepen voor de Turkse marine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here