7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Vastgoedproject zwaar onder vuur

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een Nederlands megavastgoedproject in het Turkse Bodrum ter waarde van ruim €130 miljoen ligt stevig onder vuur nu een groep Ierse en Engelse investeerders via de rechter de stekker eruit wil trekken.De bouw van 1008 appartementen van Oriënt Palace in Bodrum zou weliswaar weer zijn hervat, maar is nu al met ruim een jaar vertraagd. Het vastgoedproject is opgezet door Euro Holding, waar de Nederlander Ronald R. Croque uit Duiven mede-eigenaar van is.
„Het komt allemaal dik in orde”, zegt Croque. „Al het geld dat is betaald, circa €45 miljoen aan aanbetalingen, is in het project gaan zitten. Onafhankelijk onderzoek door Ernst & Young bevestigt dat. Er is geen geld verdwenen.”
De groep van 32 Ieren en Engelsen die investeerden in Orient Palace Bodrum heeft nu via de Arnhemse advocaat Marcel Bosman voor ruim €4,3 miljoen beslag gelegd op een derderekening van notariskantoor Poort waar een deel van de inleg geparkeerd zou moeten staan.
Advocaat Bosman waarschuwt andere investeerders dat ze nu een keuze moeten maken of ze door willen gaan. „In Engeland en Ierland zijn de bodemprocedures begonnen”, zegt Bosman. „Er is contractbreuk gepleegd en beloftes worden niet nagekomen. Ik snap niet dat mensen er onder de huidige omstandigheden en na niet nagekomen beloften nog in geloven”, zegt hij.
Nederlandse investeerders, die in Bodrum vaak al 80 tot 100% van de aankoopsom van de appartementen hebben aanbetaald, zijn optimistisch. „De Ieren hebben een andere volksaard”, verklaart woordvoerder Hans Bartsen. „Toen afspraken niet nagekomen werden, zijn ze wantrouwig geworden.”
Belangenorganisatie Mondi stelt dat het niet alleen voor de investeerders in Oriënt Palace maar vastgoedontwikkeling in heel Turkije van belang is dat het project slaagt.
„Iedereen let hierop, vooral ook omdat dit het grootste particuliere investeringsproject in Turkije ooit is”, zegt directeur Rob Smulders.
Naast honderden Ieren, Engelsen en Denen hebben ook zeker 150 Nederlanders geld belegd in het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here