7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Unamic slokt branchegenoot HCN op

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Unamic en HCN gaan als één onderneming verder. Unamic/HCN heeft een gezamenlijke omzet van 60 miljoen euro en telt drieduizend medewerkers, waarmee het na Cendris BSC de grootste aanbieder van callenterdiensten is in Nederland. In aantallen seats neemt HCN de vierde positie in, Unamic de vijfde.
Hoewel beide partijen spreken van een samengaan, is het in feite een overname waarbij de aandeelhouders achter Unamic, waaronder investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, een meerderheidsbelang van 80 procent hebben in de holding. De holdingdi-rectie bestaat uit Jeroen ten Haave en Micha Willemse, beide directieleden van Unamic, en Simon Verzijl, de algemeen directeur van HCN. Dick Bakker en René Eijsermans, me-deoprichters van HCN, blijven als investeerders betrokken in de nieuwe combinatie.
‘In onze branche zijn schaalgrootte en locatiespreiding van vitaal belang’, stelt Verzijl. ‘Door het samenvoegen van Unamic en HCN ontstaat ‘een krachtige en aantrekkelijke or-ganisatie’, de enige in Nederland waar opdrachtgevers terecht kunnen voor een compleet dienstenaanbod op het gebied van klantprocessen.” Volgens Jeroen ten Haave past de stap bij de groeistrategie die Unamic heeft ingezet na het aantrekken twee jaar terug van investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers als aandeelhouder.
Ook in de nieuwe samenstelling zal Unamic/HCN zich bezighouden met business proces outsoucring (BPO); het volledige proces: van klantenservice tot technische helpdesk. Het uitbesteden van deze activiteiten naar Nederlandstalige offshore locaties is hierbij tevens aan de orde. Met vestigingen in Suriname en Turkije neemt de nieuwe organisatie op dit gebied direct een marktleiderspositie in. Op de offshore locaties zijn ondertussen circa 550 medewerkers werkzaam die de Nederlandse markt bedienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here