7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, december 5, 2023
No menu items!

Geen reclame met Nederlandse garanties

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nederlandse dochters van buitenlandse banken zoals de AK Bank en Garantibank mogen geen reclame maken met het feit dat zij vallen onder het Nederlandse garantiestelsel voor spaargeld. Dat heeft minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) woensdagavond gezegd, meldt Nieuws.NL.
Het Financieele Dagblad meldde woensdag op basis van eigen onderzoek dat diverse kleine banken die in Nederland gevestigd zijn, in het buitenland reclame maken met het feit dat zij onder de Nederlandse garanties vallen. Het zou gaan om bijvoorbeeld de AK Bank en Garantibank, beide Nederlandse dochters van Turkse banken.
Bos laat onderzoeken of er inderdaad reclame wordt gemaakt met het depositogarantiestelsel. “Als dat zo is, dan zal daartegen worden opgetreden”, zei Bos in de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here