7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, december 5, 2023
No menu items!

271 Europese regio's onder de loep

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De nieuwe editie van het Eurostat Regional Yearbook is verschenen. Het jaarboek bevat informatie over de meest recente economische, sociale en demografische ontwikkelingen in 271 regio’s van 27 lidstaten van de Europese Unie en de regio’s van de drie kandidaatlidstaten, Kroatië, Macedonië en Turkije. Ook de statistieken van de vier EFTA-landen (European Free Trade Association), IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland komen aan bod.
De publicatie belicht diverse thema’s en sectoren, waaronder toerisme, arbeidsmarkt, wetenschap, technologie en innovatie, gezondheid en landbouw. Het jaarboek bevat ook twee nieuwe onderwerpen: arbeidskosten en productiviteit per sector. Zo is het percentage arbeidskrachten werkzaam in hightechsectoren het hoogs in Berkshire, Buckinghamshire en Oxfordshire (11,5 procent), gevolgd door Stockholm (9,3 procent), Île de France (8,9 procent) en twee Duitse regio’s: Dresden (8,7 procent) en Oberbayern (8,5 procent).
Meer informatie:
De publicatie is gratis te downloaden via de Eurostat-site: Eurostat Regional Yearbook 2008
Bron: Eurostat Statistical

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here