7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Royal Haskoning gaat irrigatiestelsel aanleggen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Adviesbureau Royal Haskoning heeft van de Turkse overheid de opdracht gekregen om een irrigatiestelsel aan te leggen in een groot gebied in het zuid-oosten van Turkije. Het project bestaat uit het aanleggen van verschillende hoofdkanalen, persleidingen en een groot pompstation in een gebied van 31 duizend hectare. Royal Haskoning onderzoekt of het gebied verder ontwikkeld kan worden door middel van publiek-private samenwerking.
Het project vormt onderdeel van het zogenaamde GAP-project dat erop gericht is om de hoeveelheid geïrrigeerde grond in Turkije te verdubbelen. Het protocol voor het irrigatieproject wordt in het bijzijn van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken getekend op 26 november.
De voorbereidende werkzaamheden door Royal Haskoning zullen twee jaar in beslag nemen. Daarna volgt de bouw van de werken, wat in totaal naar schatting 250 miljoen euro zal gaan kosten. Het Nederlandse bedrijf voert de werkzaamheden uit onder de naam van Nedeco, Netherlands Engineering Consultants. Een van de samenwerkingspartners is aanneembedrijf Yapi Merkezi, dat de metro in Istanboel gebouwd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here