7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Grootschalige stimuleringsmaatregelen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Omdat de economische groei in Turkije afneemt, heeft de regering stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Voor 2008 wordt nog een groei van de economie van 3,3 procent verwacht, terwijl deze in 2009 zal afnemen naar 2,7 procent. De overheid bezint zich daarom op stimuleringsmaatregelen voor banken, maar ook op maatregelen voor de niet-financiële sector.
De maatregelen zouden een vermindering van de reserves van de banken (inclusief de Centrale Bank) en belastingverlagingen inhouden. Dit moet de instroom van buitenlandse investeringen bevorderen. Een nadeel van dit soort maatregelen is echter dat belastingverlagingen en het verlagen van de reserves van banken een nadelig effect kunnen hebben op de inflatie, die in Turkije toch al aan de hoge kant is.
Een hoge inflatie en het versoepelen van het belastingklimaat passen niet binnen de strategie van het Internationaal Monetair Fonds, waarmee Turkije in onderhandeling is voor een nieuwe lening. De uiteindelijke plannen van de Turkse regering worden naar verwachting eind december 2008 of begin januari 2009 gepresenteerd door premier Erdogan.
Bron: Global Insight

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here