7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije tussen grote spam landen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Per dag worden ongeveer 200 miljard spam-mailtjes verstuurd. Dit is ongeveer 90 procent van al het mailverkeer wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse beveiligingsrapport van netwerkgigant Cisco. De meeste spam is afkomstig uit de Verenigde Staten. Maar liefst 17,2 procent wordt vanuit dit land verstuurd. Andere grote ’spam-landen’ zijn onder meer Turkije (9,2 procent), Rusland (8 procent), Canada (4,7 procent) en Brazilië (4,1 procent).
Het beveilingsrapport waarin deze cijfers zijn opgenomen, waarschuwt ook voor de enorme toename van bedreigingen via normaal gesproken legitieme sites. Dit fenomeen is met meer dan 90 procent toegenomen. Het is dus steeds populairder onder hackers om blogs, webwinkels en andere ‘eerlijke’ sites te kraken om deze te gebruiken voor kwaadaardige doeleinden. Veelal gaat het om een automatische verwijzing waardoor bezoekers terechtkomen op sites die spy- en malware installeren op de computers van gebruikers.
Volgens Cisco is de toename van deze bedreigingen te wijten aan het feit dat cybercriminaliteit de laatste jaren steeds meer het domein wordt van de georganiseerde misdaad. Waar het vroeger jongetjes waren die voor de kick een virus schreven of een website hackten, is er nu een constante financiële motivatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here