7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

nieuwe Matra Pre-accessie Programma-projecten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Onderstaand een overzicht van nieuwe Matra Pre-accessie Programmaprojecten die in 2009 van start gaan voor Turkije:
MAT08/TR/9/1 Social assistance in social security
Op het gebied van sociale zekerheid heeft Nederland veel belang bij een goede relatie met zijn Turkse partner, het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid. Turkije op zijn beurt ziet zich voor de immense opgave zijn socialezekerheidsstelsel op moderne leest te schoeien en wil graag leren van de kennis en ervaring van Nederland. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een project waarbij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Sociale Zekerheidsbank (SVB) hun Turkse partners assistentie verlenen bij de invoering van nieuwe wetgeving op het gebied van sociale zekerheid.
MAT08/TR/9/2 Improvement in quality of external occupational health and safety
Turkije is bezig de Europese wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden in te voeren. Het Turkse ministerie van Arbeid wil graag leren van de Nederlandse praktijk van de arbodiensten. Het Nederlands systeem gaat verder dan de formele EU-vereisten en vergt ook samenwerking tussen sociale partners. Bovendien is er in Turkije veel belangstelling voor de vraag hoeveel de overheid op dit onderwerp aan private organisaties kan overlaten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat zijn Turkse counterpart daarin bijstaan.
MAT08/TR/9/3 Drugs trafficking on international airports
Turkije ziet zich in toenemende mate geconfronteerd met het probleem van drugssmokkel. Het gaat dan om export vanuit Turkije, maar misschien nog wel meer om inkomende drugssmokkel in het personenverkeer op de internationale luchthavens. Turkije is nog onbekend met de aanpak van dit fenomeen. Nederland helpt de Turkse politie bij het ontwikkelen van een adequate aanpak voor de controle op drugssmokkel op de internationale luchthavens in Turkije.
MAT08/TR/9/4 Work and education in the prison system
Tijdens bilateraal overleg tussen Nederland en Turkije, dat begin 2008 plaatsvond, is voorgenomen meer te gaan samenwerken op het gebied van het gevangeniswezen. Zowel aan Nederlandse als aan Turkse zijde bestaat het idee dat men veel van elkaar kan leren. Zo is Nederland geïnteresseerd in het Turkse systeem van werk in de gevangenis. Het Turkse ministerie van Onderwijs wil graag kennis opdoen van het Nederlandse systeem van beroepsopleidingen in het gevangeniswezen.
MAT08/TR/9/5 Participation of non-governmental organizations in the legislative processes
Het Turkse parlement (Grand National Assembly of Turkey) streeft ernaar de interactie met maatschappelijke organisaties te intensiveren en de betrokkenheid bij het wetgevingsproces in het parlement voor deze organisaties te verbeteren. De Nederlandse Academie voor Wetgeving is bekend met deze materie en gaat de Nederlandse expertise mobiliseren om het Turkse parlement in raad en daad bij te staan.
Meer informatie:
Projectendatabase, ips.pm@info.evd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here