7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Stijgende export Turkse agf naar EU-landen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De groentenexport vanuit Marokko en Turkije naar de EU-landen is in het eerste half jaar van 2008 gestegen. In dezelfde periode tuimelde de export van groenten vanuit Egypte en Israël. Dat blijkt uit onlangs vrijgegeven cijfers van Eurostat. Wel blijven deze vier landen de grootste groentenexporteurs naar de EU-landen. Zij stuurden tussen januari en juni 2008 meer dan 1,1 miljoen ton groenten naar de EU. De export vanuit Marokko naar de EU steeg naar 407.169 ton. Dat is 4% meer dan in dezelfde periode in 2007. De Turkse groentenexport steeg met 1,3% tot 181.038 ton. De Israëlische groentenexport daalde met maar liefst 26% tot 288.202 ton en ook Egypte exporteerde 13% minder groenten naar de EU (284.705 ton). Tomaten, sperziebonen, aardappelen en uien zijn de meest geïmporteerde agf-producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here