7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Agrifoodcluster biedt kansen voor Nederlandse ondernemers

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een nieuw te ontwikkelen agrifoodcluster in de Turkse regio Izmir biedt goede kansen voor Nederlandse ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek van de onderzoeks- en adviesorganisatie ECORYS in samenwerking met het Turkse Investment Support and Promotion Agency (ISPAT).
ECORYS heeft in opdracht van de EVD onderzoek gedaan naar investeringsmogelijkheden in Turkije. Daarbij is gekeken naar kansen in de transport- en logistieke sector, de voedingsmiddelensector en de automobielindustrie. Uit het onderzoek blijkt dat voor Nederlandse ondernemers vooral de voedingsmiddelensector in de Izmirregio goede kansen biedt. Izmir is de derde stad van het land en beschikt over een gunstige ligging, goede logistieke voorzieningen, goed opgeleide bevolking en een gunstig klimaat in combinatie met de aanwezigheid van grondstoffen.
Plannen voor nieuw agrifoodcluster
Onder aanvoering van ISPAT en de Aegean Foundation for Economic Development (EGEV) in Izmir wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van een nieuw agrifoodcluster in Izmir. Investeringen in R&D en innovatie in zuivel, dierlijke en plantaardige oliën, bakkerijproducten, diervoeder en verwerking van groente- en fruitproducten moeten ervoor zorgen dat Izmir zich ontwikkelt van primair toeleverancier tot een belangrijke speler in de mondiale agrifoodsector. ISPAT, EGEV en het lokale bedrijfsleven zijn zeer geïnteresseerd in betrokkenheid van het Nederlandse bedrijfsleven in de vorm van joint ventures, gezamenlijke R&D-projecten, twinningprojecten, kennisuitwisseling en innovatie.
Contact met Nederlandse bedrijven
De EVD overweegt een ronde tafel te organiseren om de interesse te polsen onder Nederlandse bedrijven in deze vorm van samenwerking. Mocht u naar aanleiding van dit bericht interesse hebben en graag met de EVD, ECORYS en andere Nederlandse bedrijven hierover van gedachten willen wisselen, dan kunt u contact opnemen met de EVD.
Bron: EVD
Bron: http://www.evd.nl/zoeken/showbouwsteen.asp?bstnum=255082

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here