7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Almelose bedrijven mee naar Denizli

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Almelose bedrijven kunnen begin 2010 mee met een handelsmissie naar Denizli in Turkije. Het initiatief past in het beleid van de Gemeente Almelo om samen met het bedrijfsleven de economische ontwikkeling van de stad te bevorderen. Voor Denizli is gekozen vanwege de positieve economische ontwikkelingen. Daar komt bij dat Almelo en Denizli een goed netwerk hebben. Geïnteresseerde MKB-ers kunnen zich aanmelden bij Susan Bulthuis.
Als voorbereiding op de handelsmissie organiseert de Gemeente Almelo een informatiebijeenkomst op
26 november 2009 van 17.30 uur tot 20.00 uur in het Theaterhotel, Schouwburgplein 1 in Almelo. Ervaringsdeskundigen, onder andere afkomstig uit de bank- en ondernemerswereld, geven tijdens deze informatiebijeenkomst een inhoudelijke lezing over Turkije. Wethouder Economische Zaken en Mondiaal Beleid Jan van Marle zal uitweiden over
het netwerk dat Almelo in Denizli heeft. Ook wordt dan het programma gepresenteerd.
De handelsmissie is vooral gericht op het Midden en Klein Bedrijf (MKB), die (nog) niet internationaal zaken doen met Denizli. Na selectie gaat uiteindelijk een kleine groep
bedrijven mee op handelsmissie. Dit om te zorgen voor een succesvolle reis met een duidelijke focus. Tevens zal een kleine bestuurlijk en ambtelijke vertegenwoordiging mee gaan om zoveel mogelijk deuren te openen voor het bedrijfsleven. Almelo en Denizli zijn al sinds de jaren 70 partnersteden. Het netwerk dat Almelo in Turkije heeft opgebouwd is bijzonder. Connecties zijn er met de lokale KvK en op bestuurlijk niveau.
Voordat de handelsmissie reis begint wordt met de bedrijven, die na de informatiebijeenkomst aangeven mee te willen, een intake gesprek gehouden. Op basis hiervan wordt voor elk bedrijf afspraken met geïnteresseerde zakenpartners in Denizli op maat geselecteerd.
Doelstelling van de handelsmissie is het bevorderen en stimuleren van contactlegging met bedrijven die internationaal georiënteerd (willen en kunnen) zijn. In Turkije liggen kansen voor ondernemers. De kansrijke sectoren in Turkije zijn duurzame energie, milieu, afvalverwerking, Food & Agri, medische industrie, kleding en textiel, metaalbewerking, scheepsbouw en machinebouw. De kansen liggen hierbij vooral bij producten die specifieke eisen hebben, een kleinere oplage en snel in Nederland moeten zijn (massaproductie is goedkoper in de lage loon landen in Azië) en op de export vanuit Nederland naar Turkije van hoogwaardige technologische apparatuur en de kennis om deze te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here