7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije wil snel onbemande vliegtuigen van Israël

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije heeft twee Israëlische bedrijven nog vijftig dagen de tijd gegeven om tien onbemande vliegtuigen voor de strijdkrachten te leveren. Dat heeft minister Vecdi Gonul van Defensie zaterdag (21 november) tegen de zender CNN Türk gezegd. De Turken kochten de toestellen in 2005, maar de aflevering werd steeds uitgesteld.
Israëlische regeringsfunctionarissen hebben tegengesproken dat het uitstel te maken heeft met de spanningen tussen de twee landen over het optreden van het Israëlische leger in de Gazastrook rond de jaarwisseling. Volgens de regering in Jeruzalem konden de vliegtuigen door technische problemen niet worden afgeleverd. De uitrusting die Turkse bedrijven produceerden, bleek voor de toestellen te zwaar.
Volgens Gonul kan de order worden geannuleerd, als Israël de toestellen niet binnen vijftig dagen levert. Op dit moment is daarvan echter nog geen sprake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here