7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, december 5, 2023
No menu items!

Turkije werkt aan nationale maildienst en eigen zoekmachine

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije werkt aan een eigen zoekmachine die in 2010 het levenslicht moet zien. Ook werkt het land aan een nationale maildienst die alle zeventig miljoen Turken een mailadres met maximaal 10GB aan opslagcapaciteit moet bieden.
Dit heeft de telecomwaakhond van Turkije afgelopen weekeinde gezegd tegen de semi-officiële nieuwsdienst Anatolia, schrijft Xinhua. Volgens Tayfun Acarer, voorzitter van de Turkse telecomwaakhond, worden alle grote zoekmachines gehost in het buitenland en kunnen deze niet voldoen aan de behoeften van het land.
Een van de nadelen die de voorzitter ziet in het gebruik van dergelijke zoekmachines, is dat al het dataverkeer eerst het eigen land verlaat en dan via een buitenlandse partij weer terugkomt. Hoewel zowel Google als Yahoo een poging hebben gewaagd een Turkse zoekmachine te ontwikkelen, is dit in de ogen van Acarer niet goed van de grond gekomen. “Ik ben er van overtuigd dat onze zoekmachine populair zal worden in Moslimlanden en heb er vertrouwen in dat deze landen onze zoekmachine zullen vertrouwen”, aldus Acarer.
Ook heeft Acarer details onthuld over een nationaal project om alle inwoners van het land te voorzien van een mailadres. Dit mailadres zal gekoppeld zijn aan de Turkse variant van het burgerservicenummer en moet werken via een nieuw mobiel netwerk. Volgens de voorzitter is de software-infrastructuur al gereed en wordt er momenteel getest. Acarer sluit niet uit dat dit nieuwe netwerk buitenlandse netwerken als Yahoo, Gmail en Hotmail in Turkije zal vervangen.
Bron: http://tweakers.net/nieuws/64036/turkije-werkt-aan-nationale-maildienst-en-eigen-zoekmachine.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here