7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Citrustelers in Mersin weigeren handel tegen te lage prijzen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Er is een hete discussie op gang gekomen in de Turkse stad Mersin, de belangrijkste citrusregio van het land. Er zijn producenten die momenteel weigeren hun citrus te verkopen omdat de prijzen lager dan verwacht zijn, en wachten tot de prijzen stijgen, terwijl overheden tevreden zijn met de prijzen. Zij zeggen dat een stijging of daling van de prijs de sector zal schaden en raden aan het citrus nu te verkopen.
In Mersin zijn de prijzen vanaf het begin van het seizoen met 40-50% gedaald. Het seizoen loopt door tot maart. In de regio wordt 70% van de gehele Turkse oogst opgebracht. Volgens de citrussector hebben de telers het de laatste twee jaar zwaar met de prijzen. Degenen die geld nodig hebben verkopen meteen, maar anderen bewaren hun oogst een tijdje tot de prijzen stijgen.
Een citrusteler vertelt dat de prijzen dit seizoen lager zijn dan verwacht. “Ondanks dat de productiekosten elk jaar stijgen, gaan de prijzen voor het fruit elk jaar naar beneden. Wij krijgen onder deze omstandigheden niet wat we zouden moeten verdienen.” Een andere teler vertelt momenteel niet te verkopen en zijn oogst te bewaren tot de prijzen weer wat aantrekken en tot hij zijn productiekosten enigszins kan vergoeden.”
Source: hurriyetdailynews.com
Publicatiedatum: 7-12-2009
Auteur: Colinda Smits
Copyright: www.agf.nl
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=53548

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here