7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Vlaamse sierteelt richt zich op Turkse markt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

DE Vlaamse promotieorganisatie VLAM heeft de opdracht gekregen om de komende jaren nieuwe afzetmarkten voor sierteeltproducten actief te benaderen. In dat kader reisde een delegatie van drie sierteeltexperts onlangs af naar Turkije.
Dat meldt VILT. De conclusie van de betreffende experts luidt dat exporteren naar Turkije een hele uitdaging is, maar toch zijn er ‘enorme kansen’ voor Vlaamse sierteeltproducten.
De agrarische sector palmt in Turkije een areaal in van 27 miljoen hectare en is goed voor elf procent van het bruto binnenlands product. De belangrijkste tak is de tuinbouw, met naast groente- en fruitteelt ook sierteelt. Er zijn grote exportgerichte productiebedrijven voor snijbloemen, maar de Turkse sierteeltsector bestaat vooral uit kleine familiebedrijven die lokale afzetkanalen bevoorraden.
De Vlaamse delegatie bezocht een aantal bedrijven en ontdekte dat er reeds samenwerkingsverbanden bestaan met ons land. Zo koopt het Turkse sierteeltbedrijf Gaye zijn azalea’s, hydrangea’s en turf aan bij een Belgische leverancier. De sierteelt in Turkije is de voorbije jaren overigens sterk geëvolueerd. De teelt gebeurt voornamelijk buiten en in plastic tunnelkassen, maar op een areaal van zeventig hectare zijn ook al glazen kassen neergepoot.
Bron: http://www.hortinews.com/news.php?id=20140

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here