7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Varkensgriep stuwt vraag naar citrus uit Turkije op

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Door de verspreiding van varkensgriep is de vraag naar citrusfruit gestegen in de producerende oostelijke Middellandse zee landen. Volgens Süleyman Girmen, van het ministerie van Landbouw, is het een gouden jaar voor de telers van de sappige vruchten.
Normaal liggen er elk jaar door de geringe vraag enorme hoeveelheden te rotten, maar door de varkensgriep hebben we veel meer vraag dan verwacht en hebben we ook onze exportmarkt uit kunnen breiden naar Japan, dankzij het werk van de Citrus Promotion Group. Een groeiende markt en hoge prijzen zorgen ervoor dat de telers een goed jaar hebben. Mandarijnen zijn dit jaar gestegen van 25 tot 50 kuru’s vorig jaar tot 50 tot 70 kuru’s dit jaar en gingen de sinaasappelen vorig jaar 30 tot 40 kuru, nu brengen ze 55 tot 60 kuru’s op.
Turkije verwacht dit jaar 2,7 miljoen ton te oogsten met een oplopende prijs voor zowel mandarijnen, sinaasappelen, grapefruits en citroenen. Door tegenvallende oogsten in Argentinië door vorst en in Spanje door een lagere productie kan Turkije nu aan de vraag voldoen op de mondiale markten.
Publicatiedatum: 9-12-2009
Auteur: Adri de Rooij
Copyright: www.agf.nl
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=53640

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here