7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Reissector pakt Turkse bureaus aan

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een reeks dubieuze faillissementen heeft ertoe geleid dat Turkse reisorganisaties vanaf 1 februari uit de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) worden gezet. De bureaus worden verplicht een eigen stroppenpot te vullen. Per geboekte reiziger moet een bedrag van 20 euro worden afgedragen.
De nieuwe Stichting Garantiefonds Specialisten Turkijereizen heeft het stempel van goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en het ministerie van Economische Zaken. Naast de premie van 20 euro per reiziger is afgesproken dat bedrijven die voor meer dan 75% hun omzet uit Turkijereizen halen geen gebruik meer mogen maken van de algemene SGR-garantie.
De SGR moest de afgelopen periode zoveel uitkeren aan gefailleerde Turkse reisorganisaties dat het fonds op een gegeven moment `nog maar` 65 miljoen euro bevatte. Het fonds mag niet onder de grens van 60 miljoen euro. Daar beneden moeten reisondernemingen weer premie gaan betalen. Dat is momenteel niet nodig.
Bron: http://www.mdweekly.nl/923770/Reissector-pakt-Turkse-bureaus-aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here