7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Heemskerk en Turkse minister sluiten Turkije-jaar af

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) en zijn Turkse counterpart Zafer Caglayan sloten op 15 december 2009 het door ING, FME-CWM en Fenedex georganiseerde Turkije-jaar officieel af. Tijdens een symposium gaven de beide bewindslieden hun visie op de vruchtbare Turks-Nederlandse handelsbetrekkingen.
De beide bewindslieden namen tijdens het symposium een wetenschappelijk rapport in ontvangt over de cultuurverschillen tussen Turkije en Nederland. Uit het rapport van het Turkije Instituut wordt onder meer duidelijk dat de cultuur van zakendoen in beide landen naar elkaar groeit. Zo geven Turkse zakenmensen steeds meer de voorkeur aan efficiency en harde afspraken middels contracten.
De Turkse minister bezocht Nederland met in zijn gevolg zo’n 40 bedrijven en diverse exportorganisaties. Voorafgaand aan het symposium hadden zij kennismakingsgesprekken met meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Tijdens een bilateraal overleg tussen beide ministers werd ook het belang van toerisme voor Turkije benadrukt. Minister Caglayan zegde toe er alles aan te doen om mogelijke belemmeringen voor Nederlandse toeristen die vakantie willen vieren in Turkije op te lossen.
Heemskerk bezocht Turkije de afgelopen periode twee keer. In het najaar van 2008 (samen met Staatssecretaris Van Bijsterveldt) met 100 bedrijven en 30 onderwijsinstellingen en wethouders van enkele grote steden. Oktober jongstleden bezocht Heemskerk Turkije met 50 bedrijven en opende hij er tevens het eerste NFIA kantoor (Istanbul).
Turkije-jaar
In 2009 hebben ING, FME-CWM en Fenedex activiteiten georganiseerd om het Nederlands bedrijfsleven te informeren over de zakelijke mogelijkheden van de Turkse opkomende markt. Het Turkse Jaar werd geopend tijdens een grootschalig seminar in het hoofdkantoor van ING. Daarnaast bezocht een bedrijvendelegatie Turkije en werden kleinschaliger workshops en ronde tafels gehouden met als doel kennisuitwisseling. Turkije en Nederland onderhouden een intensieve economische relatie. Zo is Nederland de 12e exportbestemming voor Turkije en is Nederland de tweede investeerder in Turkije. “Turkije is een land met groot economisch potentieel, het heeft veel hoog gekwalificeerde mensen en  biedt een ingang voor Centraal Asie en het Midden Oosten. Veel Nederlandse ondernemers zien al kansen in dit land en ik hoop dat er velen zullen volgen”, aldus Heemskerk.
Bron: http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Nieuwsberichten_2009/December_2009/Heemskerk_en_Turkse_minister_sluiten_Turk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here