7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Tweaker port iPhone-apps Nu.nl en Hyves naar Windows Mobile

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een ontwikkelaar uit Gorinchem is bezig met het porten van populaire Nederlandse iPhone-apps naar Windows Mobile. Nu.ml en Trein zijn al als bèta te downloaden. Een Hyves-applicatie komt eraan, aldus de ontwikkelaar.
De ontwikkelaar, Halil Yuksel, verspreidt zijn software via zijn eigen site. Van de populaire iPhone-apps zijn momenteel nog geen Windows Mobile-versies beschikbaar. Alleen Hyves biedt een Windows Mobile-applicatie aan, maar die is in Java, wat de software haast onwerkbaar maakt op een Windows Mobile-toestel.
Yuksel, die in het verleden onder meer werkte voor provider T-Mobile en reclamebureau Lost Boys, bouwt de applicaties aan de hand van feedback op zijn forum. De interface van de Nu.ml-applicatie – de extensie .ml is een verwijzing naar zijn bedrijfsnaam Mobile Layers – en de Trein-applicaties doen veel denken aan die van de iPhone-versies. Typografie en indeling van de interface komen overeen.
Nu.nl heeft applicaties uitgebracht voor iPhone en Android, maar er is nog geen versie voor Windows Mobile. Trein heeft alleen een iPhone-versie, maar als TreinTijden Lite heeft ontwikkelaar Ron Planken wel een versie voor Android gemaakt. Trein kost een paar euro in de App Store, TreinTijden voor Android is vooralsnog gratis. De Nu.nl-applicatie is gratis te downloaden.
Bron: http://tweakers.net/nieuws/64519/tweaker-port-iphone-apps-nu-punt-nl-en-hyves-naar-windows-mobile.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here