7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

EIB ondersteunt 718 miljoen euro aan investeringen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De European Investment Bank (EIB) heeft 718 miljoen euro aan fondsen toegekend voor investeringen in spoorwegvervoer, elektriciteitdistributie, energie-efficiency en duurzame-energieprojecten in Turkije. De extra lening van 293 miljoen euro aan de Turkish State Railways (TCDD) zal besteed worden aan de transportcorridor tussen Ankara en Istanbul, zo heeft de EIB verklaard. Dit aanvullende fonds brengt het totale budget van de overheid voor het project op 850 miljoen euro. Daarnaast stelt de EIB 125 miljoen euro beschikbaar voor de Turkish Electricity Distribution Corporation (TEDAS), bestemd voor de uitbreiding en vernieuwing van de bestaande elektriciteitscentrales om zo de efficiency en betrouwbaarheid van de distributie te verbeteren.
De bank geeft verder een lening van 300 miljoen euro aan de partnerbanken Turkish Industrial Development Bank (TSKB) en Turkish Development Bank (TKB). Deze lening wordt ter beschikking gesteld aan de mkb’s die investeren in duurzame energie, energie-efficiency en bestrijding van milieuvervuiling. “Een effici├źnte infrastructuur voor vervoer, energie en milieu is de sleutel voor ontwikkeling en bloei van Turkije en de toetreding tot de Europese Unie”, zo heeft vicepresident Matthias Kollatz-Ahnen van de EIB gezegd.
Meer informatie:
NL EVD Internationaal, Team Internationale Organisaties (TIO)
Contactpersoon: Asli Tanriverdi
Telefoon: (070) 778 85 85
E-mail: tanriverdi@evd.nl
Website: www.evd.nl/tio, www.evd.nl/69002
Investment Support and Promotion Agency of Turkey (ISPAT): www.invest.gov.tr
Bron: Invest in Turkey newsletter
Bron: http://www.evd.nl/nieuws/index.asp?bstnum=258477&location=/nieuws/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here