7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Touroperators Turkije voorlopig nog bij SGR

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vijf touroperators die het grotendeels moeten hebben van reizen naar Turkije, mogen in ieder geval voorlopig deel blijven uitmaken van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De voorzieningenrechter besloot dinsdag dat de SGR hen niet uit het garantiefonds mag zetten.
De touroperators moeten nu binnen vier weken een bodemprocedure aanhangig maken, wat zij volgens een woordvoerder dan ook gaan doen.
De SGR wil touroperators die voor het grootse deel van hun omzet afhankelijk zijn van reizen naar Turkije, onderbrengen in een apart garantiefonds omdat zij een financieel risico zouden vormen. Zij zouden dan per klant 20 euro moeten afstaan aan dat fonds. De touroperators verzetten zich hiertegen.
De voorzieningenrechter heeft nu het besluit dat de ‘Turkijespecialisten’ uit de SGR worden gezet, opgeschort. Een zogenoemde bodemprocedure moet uitwijzen of de SGR de reglementen had mogen wijzigen.
 
Bron: http://www.beursduivel.be/nieuws/79273/touroperators_turkije_voorlopig_nog_bij_sgr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here