7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkije blokkeert 3700 websites

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije blokkeert ongeveer 3700 websites om “arbitraire en politieke redenen” en moet zijn wetten wijzigen om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen, zegt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de belangrijkste Europese waakhond op onder meer het gebied van mensenrechten.
Ads door Google
Teletwee
Mobiel, Internet en Televisie. Waarom meer betalen?
www.tele2.nl/shop
Blackberry Bold 9700 Onyx
Gratis va 1 jarig Relax abo. Gsmweb niet de mooiste wel de goedkoopste
www.gsmweb.nl/tmobile
€ 156 per jaar besparen?
Neem vandaag nog afscheid van K­PN Telefonie!
UPC.nl/UPC-vs-KPN
Volgens Milos Haraszti van de organisatie staat de huidige internetwetgeving van kandidaat EU-lid Turkije, de vrijheid van meningsuiting in de weg. Hij pleit voor een wetswijziging.
“In zijn huidige vorm beperkt deze wet zowel de vrijheid van meningsuiting als de vrijheid van informatie,” aldus Haraszti. Volgens de organisatie blokkeert Turkije ongeveer 3700 websites waaronder Youtube en enkele sites van Google. De wet zou te ruim geformuleerd zijn waardoor politieke overwegingen een rol kunnen spelen in de beslissing om een website te blokkeren.
“Onze aanbeveling is daarom om de huidige wet aan te passen of helemaal af te schaffen.”
Bron: http://www.telegraaf.nl/digitaal/5818484/__Turkije_blokkeert_3700_websites__.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here