7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Hulp EU voor versterken centrale banken

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie gaan kandidaat-lidstaten en potentiële kandidaten helpen hun centrale banken en financiële controle-instanties te versterken. Daarvoor wordt een programma voor twee jaar opgezet. De EU trekt daarvoor 2,65 miljoen euro uit, zo is dinsdag in Brussel bekendgemaakt.
var id2 = ‘0.16051239456531152’;
 
De ECB zal met behulp van nationale banken uit de eurozone technische hulp bieden aan de centrale banken van Turkije en de westelijke Balkanlanden. In de loop van 2010 zal de ECB daarnaast samen met veertien centrale banken uit de eurozone een trainingsprogramma opzetten voor ongeveer 150 centrale toezichthouders uit de kandidaat-lidstaten.
”Zo ondersteunen we de inspanningen van de betrokken landen om hun toetredingsproces ook gedurende de economische crisis op het juiste spoort te houden”, aldus Europees Commissaris Olli Rehn (Uitbreiding EU). (ANP)
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1004/Economie/article/detail/457588/2010/01/19/Hulp-EU-voor-versterken-centrale-banken.dhtml

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here