7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Timmermans op bezoek in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) vertrekt vandaag voor een tweedaags bezoek naar Turkije, op uitnodiging van Egemen Baðiþ (Turkse Minister voor Europese Zaken en EU-hoofdonderhandelaar).
Belangrijkste onderwerpen op de agenda zijn de EU-toetredingsonderhandelingen en culturele samenwerking.
In 2012 vieren Nederland en Turkije de 400 jarige betrekkingen. Timmermans spreekt in Istanbul met de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoðlu over de voorbereidingen. Ook actuele zaken zoals de Turkse hervormingsagenda, de Koerdische zaak en de kwestie Cyprus komen aan de orde.
Daarnaast bezoekt hij de Mimar Sinan Fine Arts Universiteit in Istanboel, waar hij spreekt met studenten, de tentoonstelling “Lives and Works in Istanbul” en DEPO, een centrum voor moderne visuele kunst tentoonstellingen in Istanbul.
Met gastheer Egemen Baðýþ spreekt Timmermans in Ankara over de Turkse toetredingsonderhandelingen. Daarnaast ontmoet hij in Ankara de Turkse pers, een aantal NGO’s en leden van de EU Commissie van het Turkse parlement. Met de Turkse Minister van Cultuur Ertuðrul Günay spreekt Timmermans over Istanbul 2010 Europese Culturele Hoofdstad en de viering van de 400 jarige Nederlands-Turkse betrekkingen in 2012.
Begin februari sturen Minister Verhagen en Staatssecretaris Timmermans een gezamenlijke brief naar de Kamer over de situatie in Turkije.
Bron: http://www.minbuza.nl/nl/actueel/persberichten/2010/01/Timmermans_op_bezoek_in_Turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here