7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turks Consulaat in Leiden geopend

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije in Leiden is woensdag 20 januari 2010 officieel geopend door de ambassadeur van Turkije in Nederland. Met een druk op knop is de website www.hcgturkije.nl van het HCG live gegaan.
Joost Peters is door de Turkse regering tot Honorair Consul-Generaal benoemd, wat een erefunctie is. Peters is tevens directeur Externe Betrekkingen en adviseur Raad van Bestuur Eureko/Achmea.
Joost Peter is benoemd voor 6 steden. Dit zijn: Amersfoort, Utrecht, Leiden, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Deze 6 steden vormen voor Joost Peters het aandachtsgebied. Hij kan en mag dus buiten deze regio’s ook actief zijn.
Tijdens de opening hebben Willem van Duin, de Turkse ambassadeur Uður Doðan en Joost Peters zelf gesproken. Peters sprak over de doelen van het HCG Turkije met betrekking tot het versterken van de handelsrelatie tussen Nederland en Turkije, het opzetten van studenten stage- en uitwisselingsprogramma’s en de culturele brugfunctie. Voor het stage- en uitwisselingsprogramma voor studenten wordt op dit moment hard gewerkt om een aantal medische studenten uit Leiden en Utrecht stage te laten lopen in top-klinieken in Turkije. Ook wordt samen met ROC Leiden gekeken naar mogelijkheden voor stageplaatsen in Turkije. Daarnaast organiseert het HCG samen met de Rabobank de verkiezing van Turkse Ondernemer van het Jaar in Nederland en de verkiezing van Nederlandse ondernemer van het Jaar in Turkije. Met de KvK-Midden Nederland wordt momenteel overlegd over de organisatie dit jaar van een handelsmissie naar Turkije.
Er wordt gewerkt aan de hand van een businessplan incl. de realisatie van concrete doelstellingen zodat de effecten van het honorair consulaat generaal voor derden, waaronder de Turkse ambassadeur, meetbaar en zichtbaar worden; ook kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de 2 maandelijkse digitale nieuwsbrief van het honorair consulaat generaal van Turkije, aanmelding hiervoor kan ook via de eigen website www.hcgturkije.nl
Verder gaf Joost Peters in zijn speech een paar voorbeelden waarbij het HCG Turkije reeds een bemiddelende rol heeft gespeeld.
De Turkse ambassadeur Doðan feliciteerde Peters met zijn benoeming en wenste hem heel veel succes en plezier bij de werkzaamheden.
Willem van Duin ging in op de vraag waarom Eureko betrokken is bij dit Honorair Consulaat-Generaal. ‘Eureko is internationaal actief en Turkije neemt een belangrijke plaats in binnen onze internationale strategie. Turkije is een land met 71 miljoen inwoners, heeft een relatief jonge bevolking en is een belangrijke groeimarkt voor verzekeringsproducten.’ Van Duin wijst daarbij op het partnerschap met de Turkish Garanti Bank, het belang van 80% in Eureko Sigorta en een belang van 15% in Garanti Emeklilik.
Daarnaast hebben 200.000 van de 400.000 in Nederland wonende Turken een ziektekostenverzekering lopen bij de diverse Zorg-merken van Eureko/Achmea zoals Zilveren kruis Achmea, Interpolis en Agis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here