7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Kayseri bezoekt Brainport regio

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een delegatie uit Kayseri (Turkije) bracht onlangs een bezoek aan Brainport om de samenwerking tussen beide regio’s verder vorm te geven. Zo zijn er afspraken gemaakt over het aantrekken van Turkse studenten voor een ‘final year’ bij Fontys.
Turkije ontwikkelt zich razendsnel op academisch en economisch vlak en is daardoor een zeer interessante partner voor de Brainport regio, dat een structureel tekort heeft aan kenniswerkers. In november 2008 bezocht een delegatie uit Zuidoost-Nederland, onder leiding van wethouder Erik van Merrienboer (Economische Zaken), diverse universiteiten en technoparken in de Kayseri regio. De regio’s tekenden toen een intentieverklaring om gezamenlijk talent te ontwikkelen door de uitwisseling van studenten, kenniswerkers en onderwijsconcepten.*
Van zondag 17 tot en met dinsdag 19 januari bracht een delegatie uit Kayseri een tegenbezoek aan de Brainport regio. Op het programma stonden het ROC en Fontys Hogescholen (ICT en Engineering). Daarnaast was er ruimte om kennis te maken met andere regionale partners en internationale kenniswerkers die hier werken en wonen. Op de laatste dag werd het gezelschap rondgeleid op de High Tech Campus Eindhoven en de High Tech Automotive Campus in Helmond. Er is veel kennis uitgewisseld over de onderwijssystemen van de betrokken opleidingsinstituten en er zijn concrete afspraken gemaakt over het aantrekken van Turkse studenten voor een ‘final year’ bij Fontys, met een double degree bij Fontys en de Erciyes universiteit als afronding. Deze studenten komen vervolgens voor twee jaar in dienst bij een werkgever in Brainport.
De delegatie uit Kayseri bestond uit Prof. Dr. Fahrettin Kelestemur, Rector en Dr. Mehmet Emin Yuksel, Head, International Office, Erciyes University, Kayseri en en Dr. Mustafa Palancioglu, Secretary General of Middle Anatolia Development Agency. Zij werden hartelijk ontvangen door Wethouder van Merrienboer van Gemeente Eindhoven, Wethouder Yeyden van Gemeente Helmond, Raadsleden Isik en Koçak van Eindhoven en raadslid Yeyden van Helmond.
*Partijen intentieverklaring:
Gemeenten Eindhoven en Helmond, ROC Eindhoven, Fontys, Brainport, Erciyes universiteit en tecknopart, Istanbul Technical University en technopark en METU technopark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here