7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Slachtoffers crash Turkish Airlines naar Boeing

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De stichting van slachtoffers van de vliegtuigcrash bij Schiphol neemt binnenkort contact op met vliegtuigbouwer Boeing. Dat zei oprichter Henk Heijloo dinsdag (26 januari) nadat De Telegraaf had bericht over het conceptrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de oorzaak van het ongeval.
if (typeof(et_ord)==’undefined’)
et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);
if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;
document.write(”);
Daaruit zou blijken dat vooral vliegtuigbouwer Boeing blaam treft en dat de bemanning van luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines geen cruciale fouten heeft gemaakt.
De stichting Slachtoffers Vliegramp 25-02-2009 ijvert onder meer voor een schadevergoeding voor de slachtoffers van de crash. Zij gaat nu op basis van het conceptrapport alvast contact opnemen met de vliegtuigbouwer. Heijloo: “We gaan al eens voorzichtig luisteren wat Boeing te melden heeft.”
De Onderzoeksraad voor Veiligheid kwam in maart al met de voorlopige conclusie dat een van de hoogtemeters van het gecrashte toestel het niet goed deed. Daardoor nam het vliegtuig gas terug en hield het te weinig snelheid over om in de lucht te blijven. Volgens De Telegraaf staat in het conceptrapport dat de piloten geen cruciale fouten hebben gemaakt.
Een woordvoerder van de onderzoeksraad wilde dinsdag niets zeggen over de inhoud van het conceptrapport. Hij bevestigde wel dat het onlangs naar de betrokken partijen is gestuurd. Het definitieve rapport verschijnt naar verwachting eind maart.
‘Gunstig’
Ook advocate Maya Spetter van SAP Letselschade Advocaten noemde het conceptrapport “gunstig”. Zij trekt samen met Amerikaanse advocaten op om namens circa vijftig slachtoffers een schadevergoeding van Boeing te krijgen. Hiertoe begonnen zij onlangs een proefprocedure bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Illinois.
Hoewel Spetter en haar collega’s het rapport van de onderzoeksraad niet als bewijsmateriaal kunnen gebruiken, maakt het hun zaak wel sterker. “Het geeft ons meer ruimte om Boeing aan de onderhandelingstafel te krijgen.” De informatie in het conceptrapport komt volgens haar overeen met de conclusies van eigen deskundigen.
De Boeing van Turkish Airlines stortte woensdagmorgen 25 februari neer in een weiland vlakbij Schiphol. Negen personen kwamen om het leven, circa tachtig andere inzittenden raakten gewond. In totaal waren 127 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord.
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=33581

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here