7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turks strooizout op weg naar Nederland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In Nederland mag het strooizout dan steeds schaarser worden, in Turkije hebben ze nog genoeg. Een West-Brabants bedrijf heeft daarom ruim 35.000 ton Turks zout besteld. Het eerste schip, met 10.000 ton, is zondag uit de havenstad Mersin vertrokken en komt over tien dagen aan in het Brabantse Moerdijk. Dat meldt BN/De Stem.
Het zout is besteld door wegenbouwer Rasenberg, die de gladheidsbestrijding in West-Brabant en Zeeland coördineert. Het bedrijf kwam na telefonisch speurwerk via Marokko, Egypte en Tunesië uiteindelijk in Turkije uit. Het zout is afkomstig uit een meer bij Tuzla, dat in de zomer droog valt.
Honderd vrachtwagens
Het grootste deel van de ruim 35.000 ton strooizout wordt per schip vervoerd. In totaal gaat het om drie tot vier scheepsladingen. Daarnaast zijn er zo’n honderd vrachtwagens onderweg, die de acute zouttekorten moeten opheffen. De eerste vrachtwagens worden dinsdagavond in het zoutdepot van Breda verwacht.
Bron: http://nieuws.mtnl.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=26075&Itemid=72

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here