7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Credit Europe Bank NV koopt Millennium Bank AS

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Internationaal netwerk wordt uitgebreid met Turkse bank
Credit Europe Bank NV koopt voor Euro 61,8 miljoen een 95%-belang in de Turkse  Millennium Bank AS, een dochter van Banco Comercial Português SA. De bank zal worden omgedoopt tot Credit Europe Bank AS en worden toegevoegd aan het bestaande netwerk van de NV dat bestaat uit banken in Nederland, Duitsland, België, Malta, Rusland, Roemenië, Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland alsmede vertegenwoordigingen in Istanboel en Shanghai.
Eind 2009 had Millennium Bank AS 310 werknemers en 18 kantoren. Het balanstotaal van de bank is Euro 495 miljoen, waarvan Euro 315 miljoen bestaat uit toevertrouwde middelen van klanten. Millennium Bank is bevoegd tot het verlenen van alle bankdiensten en bedient zowel bedrijven als welgestelde particulieren.
De resterende 5% van de aandelen Millennium Bank AS zijn onderdeel van een call / put overeenkomst tussen koper en verkoper. Dit betekent dat Credit Europe Bank dit belang in een latere fase kan overnemen.
TC Beriker, CEO van Credit Europe Bank NV zegt: “We zijn enthousiast over het vooruitzicht om de Turkse markt te betreden. We willen de kennis en ervaring die we hebben opgedaan in een aantal opkomende markten nu inzetten in Turkije, een belangrijke markt die ons aantrekkelijke mogelijkheden kan bieden.  Op de particuliere markt stelt deze overname ons ook in staat om onze toevertrouwde middelen buiten de Europese Unie te vergroten. Op de zakelijke markt verkrijgen we hiermee een positie op een belangrijke groeimarkt. Ik vetrouw erop dat we in staat zullen zijn om te groeien met onze innovatieve producten en diensten op maat.”    
Van 1987 tot 2006 was FIBA Holding AS, het moederbedrijf van Credit Europe Bank NV, actief in Turkije onder de naam Finansbank. Nadat dit bedrijf was gegroeid tot de 5e bank van Turkije, werd het in augustus 2006 verkocht aan de National Bank of Greece. 
De overname vindt plaats onder voorwaarde van goedkeuring door de Nederlandsche Bank en door de Turkse bankautoriteiten.
Achtergrond Credit Europe Bank
Sinds de oprichting in 1994 is Credit Europe Bank N.V. gegroeid tot een solide internationale financiële dienstverlener in de top 10 van Nederlandse banken. De bank heeft een balanstotaal van circa Euro 10 miljard en bedient wereldwijd zo’n 3 miljoen klanten met bijna 6000 werknemers vanuit 190 kantoren.  Missie van de bank is het aanbieden van handels- en projectfinanciering op maat en het efficiënt leveren van gebruiksvriendelijke producten voor particulieren.
Voor nadere informatie:
Robert Bakker       
T: + 31 20 357 8069 / + 31 6 5152 7441   
Robert.bakker@crediteurope.nl     
Bron: http://www.crediteurope.nl//fb/sites/nl/nl/about/news/press_releases/Millennium_Bank.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here