7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Turkije zet bouw omstreden stuwdam door

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Turkse regering gaat door met de plannen voor de bouw van de omstreden Ilisu stuwdam. Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk trokken vorig jaar exportkredietgaranties voor het bouwproject in, maar de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan verklaart nieuwe kredietverstrekkers te hebben gevonden. Dat meldden Turkse media vrijdag.
var id2 = ‘0.4018043542554749’;
 
De drie regeringen trokken hun kredietgaranties in, omdat onder meer cultureel erfgoed verloren gaat door het omvangrijke project. Zo wordt het archeologisch interessante dorp Hasankeyf, dat aan de bovenloop van de Tigris ligt, bedreigd door de bouw van de 135 meter hoge dam. Bovendien zullen meer dan tienduizend mensen, die tot dusver leefden van landbouw, veeteelt en toerisme, moeten verhuizen wegens het stuwmeer dat dorpen in het water zal doen verdwijnen. De regering was begonnen met landonteigeningen, zonder dat de details van de evacuaties waren geregeld.
De Turkse regering belooft dat de bouw van de krachtcentrale niet alleen energie zal opleveren, maar ook betere irrigatie voor de landbouw.
Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/279116/2010/02/12/Turkije-zet-bouw-omstreden-stuwdam-door.dhtml

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here