7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

TEFAF en het Prins Claus Fonds redden cultureel erfgoed in Istanbul

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

TEFAF ondersteunt een project van het Cultural Emergency Response programma van het Prins Claus Fonds met EUR 10.000,-. Met dit bedrag worden de bibliotheek en de archieven van de in september 2009 overstroomde Nesin Foundation in Istanbul gerestaureerd. Het stelt deze stichting ook in staat te starten met het digitaliseren van belangrijke cultuurhistorische archieven. De collectie van de Nesin Foundation is van groot belang voor de literaire en politieke geschiedenis van Turkije.
De bibliotheek van de Nesin Foundation is ernstig beschadigd door overstromingen die plaatsvonden na heftige regenval op 9 september 2009. De meer dan 30.000 boeken en 300.000 pagina’s aan archiefstukken zijn van cultuurhistorisch belang, omdat ze de literaire en politieke geschiedenis van Turkije tussen 1946 en 1995 documenteren. De herstelwerkzaamheden zijn gestart in november 2009 en verlopen voorspoedig. Verwacht wordt dat de restauratie in juli 2010 is afgerond.
De Nesin Foundation werd in 1973 opgericht door de Turkse schrijver en satiricus Aziz Nesin (1915-1995). Zijn stichting dient als huis en educatief centrum voor dakloze weeskinderen en jongeren. Daarnaast herbergt de Foundation de bibliotheek en de privéarchieven van Aziz Nesin.
TEFAF Maastricht steunt voor de tweede maal het Cultural Emergency Response (CER) programma met een bedrag van EUR 10.000,-. CER maakt het mogelijk snelle en effectieve hulp te bieden aan cultureel erfgoed dat getroffen is door een ramp veroorzaakt door mens of natuur. Het Prins Claus Fonds is van mening dat het redden van cultureel erfgoed hoop en troost biedt en zo bijdraagt aan het herstel van menselijke waardigheid, continuïteit en identiteitsgevoel. Door steun aan de Nesin Foundation onderstreept TEFAF het belang van werken op papier als belangrijke drager van culturele uitingen en identiteit. Op de beurs komt dat dit jaar ook tot uitdrukking in de introductie van een nieuwe sectie, TEFAF on Paper, die geheel gewijd is aan kunstvormen op papier, zoals tekeningen, prenten, foto’s, aquarellen, manuscripten e.d.
Bron: http://pressrelease.perssupport.nl/publishingweb/pressrelease/detail.do?pressId=39028&type=today&searchKey=279571d0-1a77-11df

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here