7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Trein tussen Irak en Turkije rijdt weer

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Tussen het noorden van Irak en Turkije rijden weer treinen. Dat hebben functionarissen in Noord-Irak bekendgemaakt. De spoorlijn werd zeven jaar geleden gesloten na de invasie van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in Irak.
De regering in Bagdad wil de economische en politieke banden met buurlanden als Turkije aanhalen om zo de investeringen in het land te vergroten. De economie is ernstig in het slop geraakt door de jaren van oorlog, het uitblijven van investeringen en de sancties die tegen het in 2003 verdreven bewind van dictator Saddam Hussein van kracht waren.
De spoorlijn dateert uit de nadagen van het Ottomaanse Rijk en was oorspronkelijk onderdeel van het Duits-Ottomaanse project een spoorlijn aan te leggen van Istanbul naar Bagdad.
Twee keer per week
De betrekkingen tussen Turkije en Irak waren onder Saddam slecht, maar zijn sindsdien verbeterd. Vorig jaar tekenden de landen overeenkomsten over tal van onderwerpen, zoals de energievoorziening.
De eerste trein vertrok dinsdag uit Mosul in het noorden van Irak. Na een reis van achttien uur kwamen de dertien passagiers aan in de stad Gaziantep in het zuiden van Turkije. Het is de bedoeling dat er twee keer per week een trein over het traject rijdt. De lijn zal ook voor goederenvervoer worden gebruikt.
Bron: http://www.elsevier.nl/web/Artikel/258707/Trein-tussen-Irak-en-Turkije-rijdt-weer.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here