7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

De Witte Lietaer neemt nieuwe kantoren in gebruik

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Witte Lietaer heeft in Lauwe nieuwe kantoren in gebruik genomen. Het productiebedrijf dat in 1898 werd opgericht is in Lauwe volledig omgetoverd tot een servicebedrijf dat werk verschaft aan 95mensen.
Geproduceerd wordt er nog in Waregem en in Turkije (onder meer badlinnen en tafellakens) en in Wervik (voor de auto-industrie). Alles samen stelt het bedrijf 350mensen tewerk. ‘Dat is natuurlijk veel minder dan de ruim 1.300 die ooit op de loonlijst stonden’, zegt directeur Francis Dejonghe. ‘Maar hoeveel mensen had je in die jaren niet nodig voor één weefgetouw?’
In Lauwe wordt er al jaren niet meer gesponnen of geweven. In 1990 werd De Witte Lietaer eigendom van de Nederlandse Gamma Holding. In 2006 werd de divisie huislinnen een deel van de Franse HDM-Finance groep en veranderde de naam in De Witte Lietaer International Textiles. In 2007 werd de divisie automobielstoffen een deel van de Duitse Aunde-groep.
Begin dit jaar werden de oude administratieve gebouwen verlaten. De hele site wordt in de toekomst een woongebied. In de Julien Cagniestraat werd een deel van de oude productiegebouwen omgebouwd tot administratief complex. De producten die in Waregem en Turkije worden geweven, samen met het bedlinnen dat elders wordt aangekocht, wordt vanuit Lauwe verspreid over Europa en het Midden Oosten. De voornaamste klanten zijn industriële distributeurs, hotelketens, industriële wasserijen en de horeca.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=PN2MI04B

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here