7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkse arts biedt hulp

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nog lang niet iedereen is het opgevallen, maar op sommige Rotterdamse trams is reclame van een Turks ziekenhuis te zien. Het Kent Hospital lokt patiënten naar Izmir om zich daar te laten opereren. En dat terwijl Rotterdam graag als zorgstad gezien wil worden.
Sinds eind vorig jaar zijn sommige trams beplakt met posters van het Kent Hospital in Izmir in Turkije. Het ziekenhuis probeert zoveel mogelijk Rotterdammers over te halen zich in Turkije te laten opereren. Volgens Tulpar Demirbilek, marketingmanager van het Kent Hospital, is een behandeling in Izmir een win-win-situatie. “In Nederland staan patiënten vaak op de wachtlijst”, zegt Demirbilek. “Bij ons worden ze gelijk behandeld omdat wij geen wachttijden hebben. Aan de andere kant benut het ziekenhuis zijn capaciteit beter door buitenlandse patiënten te opereren.”
Volgens wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid is er de afgelopen jaren hard aan gewerkt de wachttijden terug te dringen. Kriens: “Wachtlijsten zijn een onderdeel van de landelijke politiek, maar mijn inschatting is dat er nog nauwelijks wachtlijsten zijn omdat de zorgverzekeraars hier de afgelopen jaren zeer op hebben ingezet.” Ook het Maasstad Ziekenhuis beweert dat de wachttijden in Rotterdam niet lang zijn.
Toch heeft het Kent Hospital al patiënten uit Nederland binnengehaald. Momenteel zijn er twintig personen die al behandeld zijn of binnenkort een operatie ondergaan. “We willen jaarlijks tussen de zeshonderd en duizend patiënten uit Nederland opereren. Die zullen vooral uit Rotterdam afkomstig zijn, omdat we vooral dáár adverteren”, zegt Demirbilek.
De ‘zorgstad’ Rotterdam verliest dus patiënten aan een ziekenhuis in Turkije. Volgens wethouder Kriens verandert dat weinig aan de positie als zorgstad. “We hebben hier binnen of vlak buiten de stad alle zorg binnen handbereik van een kwalitatief hoog niveau”, zegt Kriens. “Stel dat mensen dan toch nog ergens anders heen willen, dan blijft dat natuurlijk een persoonlijke keuze.”
Bron: http://www.lokum.nl/turkije/2010/03/02/turkse-arts-biedt-hulp/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here