Van 18 tot en met 21 maart wordt de 8ste editie van het Internationaal Gastronomisch festival in Istanbul georganiseerd. Tijdens het festival wordt er een competitie onder internationale chef-koks gehouden. Het belangrijkste doel van de competitie, is om de Turkse keuken in aanraking te laten komen met andere internationale keukens. De beste internationale koks verzamelen zich dan ook in Istanbul om samen met de Turkse chef-koks ideeën uit te wisselen en inspiraties op te doen. In 2008 is het festival onderscheiden door the World Association of Chefs Society (WACS), waardoor het een nog officiëler karakter heeft gekregen. De competitie wordt nu gecoördineerd en begeleid volgens de richtlijnen van het WACS.
Teams uit de gehele wereld kunnen zich voor dit festival aanmelden. Alle details voor deelname zijn terug te vinden op de website:
http://www.istanbulgastronomyfestival.com/tr/Default.aspx  & http://www.wacs2000.org/wacs2009_beta/en/culinary_programs/competition.php?id=40
Bron: http://www.travelution.nl/?page=nieuws_detail&nid=4940&s=0