7.5 C
Alba Iulia
dinsdag, december 5, 2023
No menu items!

Ruim 3 mln voor zeven biomassaprojecten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft van zeven biomassaprojecten de subsidieaanvraag gehonoreerd en 3,2 miljoen euro toegekend op basis van de tender Duurzame biomassa importketens.
 
Persbericht Agentschap NL
>> (…) Het doel van deze regeling is om een impuls te geven aan de verduurzaming van importketens van duurzame biomassa voor de sectoren energie, transport en chemie.
In totaal zijn 7 projecten gehonoreerd en heeft de minister 3,2 miljoen euro toegekend. Het gaat daarbij om de volgende projecten:
Eneco heeft twee projecten, waarvan één in Vietnam voor de verwerking en certificatie van houtafval uit de meubelindustrie.
Het tweede project is een haalbaarheidsstudie naar de duurzaamheid van de Babassu biomassa keten in Brazilië en de mogelijkheden voor certificering. Het gaat hierbij om houtskool van Babassu hout en vruchtenschillen.
Nidera Handelscompagnie BV ontwikkelt in de VS een nieuwe biomassa keten van stedelijk resthout voor de grootschalige productie van industriële pellets voor bij- en meestook in kolencentrales.
AFSG ontwikkelt in de Oekraïne een duurzaam businessmodel voor het tot pellets persen van landbouwresten en biomassaproducten voor de internationale energiemarkt.
Van den Nagel Bio-energie BV produceert duurzame houtpellets onder andere uit zaagsel in Oekraïne voor export naar Nederland.
BioCandeo NV integreert bosbrandpreventie en duurzame houtproductie in Turkije, zowel voor de thuismarkt als voor export.
Biopower International BV combineert in Brazilië twee afvalstromen van cashewperskoek en bagasse tot een hoogwaardig biomassaproduct.
Minister Van der Hoeven noemde bij het uitreiken van de subsidiebeschikkingen het van het grootste belang dat biomassa ook daadwerkelijk duurzaam is, reden waarom duurzaamheidscriteria zijn ontwikkeld. ‘Spanning tussen productie voor voedsel en voor brandstof is er in het verleden te veel geweest. Die spanning moeten we te allen tijde zien te voorkomen om mensen in kwetsbare situaties te beschermen, maar ook om het draagvlak voor de inzet van biomassa voor energie, transport en chemie op peil te houden. Daarom zijn uw projecten zo belangrijk, want u gaat aantonen dat het ook daadwerkelijk mogelijk is om biomassa gegarandeerd duurzaam – met certificaat – te importeren’, aldus de minister.
Nog dit voorjaar wordt de tweede tender van de subsidieregeling Duurzame Biomassa Import gepubliceerd. <<       Bron: Agentschap NL, 11 maart 2010 Bron: http://www.algemene-energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=20937

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here