7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Turkije en IMF breken onderhandeling af

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De onderhandelingen tussen Turkije en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een nieuw krediet zijn afgebroken. Dat bevestigde de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdag. Volgens de premier kwamen beide partijen tot de conclusie dat Turkije geen nieuwe lening nodig heeft.
De Turkse regering weigerde ook in te stemmen met de voorwaarden die het IMF aan een nieuw krediet verbond. ,,We hebben principes en daar doen we geen concessies aan”, aldus Erdogan. ,,Het is uitgesloten dat we het eens worden over een krediet.”
Turkije ontving tweemaal een miljardenkrediet van het IMF, nadat een financiële crisis de economie van het land in 2001 op de rand van de afgrond had gebracht. Sinds het laatste krediet in mei 2008 afliep, slaagden beide partijen er niet in om het eens te worden over de voorwaarden van een nieuwe lening.
Volgens Erdogan is de Turkse economie inmiddels sterk genoeg om op eigen benen te staan. Door de internationale recessie kromp de economie van Turkije vorig jaar naar schatting met 6,5 procent. Voor dit jaar wordt een groei van 3,7 procent voorzien.
Bron: http://www.iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?iNewsID=8044940

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here