7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Oprichter Ortel jaagt op allochtone energieklanten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Na zijn succes in de telecomsector, beproeft de Turkse ondernemer Celal Oruç zijn geluk nu op de energiemarkt. Opnieuw mikt hij op de allochtone bevolking.
 
Hoe wilt u geholpen worden? In het Turks, het Arabisch? In het Chinees misschien? Bij Orro Energy kan de klant kiezen.
Het bedrijf, de laatste nieuwkomer op de geliberaliseerde energiemarkt in Nederland, is een initiatief van Celal Oruç. Heeft u die naam eerder gehoord? Dat klopt. Oruç is de grondlegger van Ortel Mobile, het telefoniebedrijf gericht op de allochtone beller in Nederland. Ortel Mobile was zó succesvol dat KPN het bedrijf voor vele miljoenen inlijfde.
Nu kopieert Oruç zijn trucje naar de energiemarkt, opnieuw samen met zakenpartner Wilfred Rottier. Deze wijst op de parallellen tussen de telecom- en de energiesector. ‘Beide voorzien in een primaire levensbehoefte en beide markten worden gedomineerd door ex-monopolisten. Wij willen ons onderscheiden met service en gemak. We hoeven niet per se de goedkoopste te zijn.’
Ook naar België en Duitsland
Bij Orro Energy, dat ook snel in België en later in Duitsland van start wil, kan de klant in verschillende talen bediend en gefactureerd worden. Het in Delft gevestigde bedrijf, dat inmiddels een vergunning bezit van de Energiekamer, heeft nu een callcenter van drie medewerkers. Vier nieuwe medewerkers komen eraan.
Orro Energy mikt dit jaar op 25.000 klanten en hoopt daarna met 30.000 klanten per jaar te kunnen doorgroeien, zegt Rottier. Er komen geen grote marketingcampagnes, zoals de Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) die gebruikt. Orro probeert zijn doelgroep via gerichte communicatie en reclames op buitenlandse tv-zenders en websites te bereiken.
Orro laat de inkoop van gas en stroom lopen via Trianel uit Maastricht. Een deel van het geld dat is verdiend met de verkoop van Ortel Mobile wordt ingezet als garantievermogen voor de levering van gas door GasTerra.
Zelf gas kopen in Azerbeidjaan
Rottier zegt dat er tevens geprobeerd wordt minder afhankelijk te worden van deze gasleverancier, die in Nederland de markt bijna volledig in bezit heeft. ‘Oruç heeft contacten in Turkije en Azerbeidjaan. We proberen daar vandaan gas naar Nederland te halen. Maar dat plan is nog heel prematuur.’
Veel nieuwkomers proberen zich een positie te verwerven op de Nederlandse energiemarkt. NL Energie en Oxxio zijn de bekendste. Met scherpe prijzen bouwden zij in korte tijd een flinke klantenbasis op. Maar behoud van klanten is een ander verhaal.
De laatste nieuwkomers lijken liever voor een niche te kiezen, waarmee ze een natuurlijke band met hun klant opbouwen.
Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad
 
 
Bron: http://www.fd.nl/artikel/14397127/oprichter-ortel-jaagt-allochtone-energieklanten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here