7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Corendon vanaf Schiphol naar noordelijk deel Cyprus

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Corendon Airlines wil per half mei vanaf Schiphol vakantievluchten uitvoeren naar Ercan International Airport op het noordelijke deel van Cyprus, dat onder Turks bestuur staat. Dat meldt de Telegraaf. Daarmee komt er voor het eerst een rechtstreekse vliegverbinding tussen Nederland en de Turkse Republiek van Noord-Cyprus.
“Het is een plek die in feite nergens op de kaart staat, maar op slechts vier uur vliegen ligt. Met authentieke dorpjes, prachtige stranden én goedkoop”, zegt Corendon-directeur Atilay Uslu in het dagblad.
De Turkse Republiek van Noord-Cyprus ontstond in 1974 na een Turkse invasie. In tegenstelling tot het Griekstalige zuiden behoort het gebied niet tot de Europese Unie.
Uslu rekent niet op problemen bij het opstarten van rechtstreekse vluchten naar de gevoelig liggende bestemming vanaf Schiphol. Mocht dat wel het geval zijn, dan overweegt Corendon de vluchten uit te voeren met een korte stop in het Turkse Antalya.
Bron: http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=34113

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here