7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Arabisch kapitaal zoekt kansen in zuidoost Europa

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Er is een goede kans dat vastgoedbeleggers uit de Arabische wereld zich gaan richten op de landen in zuidoost Europa. Zij zijn uitgekeken op mogelijkheden in Duitsland en de Verenigde Staten en zien ook de VS niet als goed alternatief. Dat zegt Nico Veldhuis, ex-Multi en sinds kort gevestigd als zelfstandig adviseur. Met zijn zoon Nick heeft hij Veldhuis & Partners op gezet. Nico Veldhuis is in Cannes aanwezig met het oog op zijn nieuwe functie.
Arabische investeerders zullen in eerste instantie kijken naar mogelijkheden in Turkije. Volgens Veldhuis is de economische neergang daar voorbij. Bovendien hebben de Turkse banken rond de eeuwwisseling een zware crisis doorgemaakt waardoor zij weinig ballast hadden met het losbarsten van de wereldwijde financiële crisis. Zij zijn daardoor lang niet zo hard getroffen als de financiële instellingen in de meeste andere landen.
Veldhuis heeft voor Multi veel grote winkelcentra ontwikkeld in met name Turkije. Hij heeft het bedrijf eind januari verlaten omdat de Amerikaanse eigenaar Morgan Stanley meer de kant van asset management inslaat. Dat leidde tot verschillen van inzicht die hem hebben doen besluiten elders als ontwikkelaar en adviseur aan de slag te gaan. Dat er een relatie zou zijn tussen de inval bij Multi van de Fiod in december 2009 en zijn vertrek is volgens hem niet aan de orde.
Bron: http://www.propertynl.com/producten/nieuwsbrief/default.asp?id=28475

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here